0

Reasoning – Length of class with breaks in between!

QNR 9. At Shavi’s school the first class stares at 8:30 a.m. and the fourth class ends at 11:30 a.m.
There are four minutes between classes. Each class is the same length.

How long is each class?
1) 41 minutes
2) 42 minutes
3) 71 minutes
4) 72 minutes

Ans:- Total number of breaks between 4 classes = 3

Total break time= 3*4 = 12 minutes.

Total duration including class time and break= 3 hrs = 180 minutes.

Total class time = 180 – 12 = 168

Each class length= 168/4 = 42 minutes. Option (2).

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *